جراحی پروتز گونه
پروتز گونه
گونه در چهره یکی از ملاک های زیبایی به شمار میآید و معمولا صورت های جذاب و زیبا ، گونههایی برجسته دارند به همین دلیل اغلب افراد بویژه خانم ها تمایل دارند گونه برجسته داشته باشند . حال ببینیم بهترین روش پروتز گونه چیست ؟ برجسته کردن گونه با تزریق ژل و چربی چه مزیتی دارد ؟
پرسشهایی در ذهن متقاضیان این روش وجود دارد ، این که آیا عمل پروتز گونه خطرناک است ؟، کدام روش برای دستیابی به گونههایی خوش فرم و برجسته بهتر و روشی کم عارضه تر است ؟ و چه صورت هایی برای برجسته سازی گونه مناسب هستند ؟
برجسته سازی گونه با روش پروتز چگونه انجام میشود؟
پروتز روشی دائمی در برجسته سازی گونه است و مانند چربی ، ژل و سایر فیلرها موقت نیست . قوام پروتز کمی نرم تر از استخوان است و جنس آن سیلیکونی است. به طوری که بیشترین نوع پروتز که در دنیا کاربرد دارد از سیلیکون نرم است .
در جراحی پروتز گونه معمولا برشی در داخل دهان ، در فضای بین لثه و گونه ، قسمت بالایی دندان نیش حدود دو سانت ایجاد میشود سپس جراحی روی استخوان گونه انجام میشود .
به این طریق که عصب حسی ناحیه جدا شده و فضایی به اندازه پروتز ایجاد میشود تا پروتز در نقطه تعیین شده قرار بگیرد و با پیچ ثابت شود و این کار باعث میشود پروتز جابجا نشود زیرا اگر زیر عضله گذاشته شود با انقباضهای عضلانی امکان حرکت پروتز وجود دارد .
پروتز گونه مناسب چه افرادی است؟
افرادی که صورت گوشتی اما باریک دارند مناسب این روش هستند اما اگر تمام صورت لاغر باشد پروتز گونه توصیه نمیشود . اگر این کار بدون بررسی و انتخاب درست انجام شود منجر به نارضایتی فرد میشود .
از موارد رضایت بخش است ولی گاها به علت عدم تفارن و یا عفونت که میتواند ناشی از عدم تبحر جراح باشد باید برای خارج نمودن پروتز اقدام نمود . افرادی که چشمان گود رفته دارند اگر پروتز گونه کنند گودی چشمانشان بیشتر دیده میشود .
بهتر است جراح پروتر گونه در سنین پایین قبل از بیست سالگی انجام نشوند زیرا تکمیل بلوغ صورت تا بیست سالگی به بعد است و صورت تا آن زمان لاغر است و خود را نشان نمی دهد
تزریق چربی به گونه به چه صورت انجام میشود؟
تزریق چربی از بهترین روش و مرسوم ترین روش های پرکننده صورت و کل بدن است و هرچه زمان میگذارد دانشمندان متوجه میشوند که مزایای تزریق چربی تا چه میزان بالا است .
به دلیل وجود سلولهای بنیادین در صورت ، تزریق چربی باعث میشود شادابی اولیه جوانی به صورت بازگردد و به دلیل اینکه صورت همیشه عدم تقارن دارد و در بالای ۸۰ درصد موارد افراد در دو طرف صورت دارای عدم تقارن هستند استفاده از چربی مناسب تر هست زیرا میتوان هر میزان نیاز است تزریق کرد .
در تزریق چربی مزیت دیگری که وجود دارد این است که زیر چشم هم پر میشود و پلک هم جوان میشود و حتی خط اخم و دور چشم هم با چربی اصلاح میشود . تنها عیب تزریق چربی ماندگاری کم آن در برخی بیماران است مضاف بر اینکه یک سوم آن هم در همان ابتدا جذب میشود .
برجسته کردن گونه با تزریق ژل چگونه صورت میگیرد ؟
ژل هایی که پایه هیارونیک اسید یا مایع مفصلی دارند مشکلی ایجاد نمیکنند و اگر از برند معتبر تأیید شده باشند نتیجه خوبی خواهند داشت اما این ژلها مدت جذب سریعی دارند و معمولا بین ۶ تا ۹ ماه بعد جذب میشوند .
سن مناسب برجسته کردن گونه چه زمانی است ؟
معمولا افراد از سنین ۲۰ تا ۴۵ سالگی مراجعه میکنند اما هرچه میگذرد سن تقاضای جراحی زیبایی پایین تر میرود . اگرچه این روش ها منعی ندارد لیکن بهتر است در سنین پایین قبل از بیست سالگی انجام نشوند زیرا بلوغ صورت حدود بیست سالگی به بعد است و صورت تا آن زمان لاغر است و خود را نشان نمی دهد.
بعد از جراحی پروتز گونه ، چه نکاتی باید رعایت شود ؟
این افراد باید مراقب عفونت باشند و به مدت ده روز آنتی بیوتیک مصرف کنند ، مرتب دهان خود را با سرم نمکی بشویند و مسواک نرم بزنند . همچنین از فشار بر روی محل عمل خودداری کنند و از جویدن آدامس وفعالیت زیاد اجتناب کنند.
در حال حاضر دو علامت اصلی را می توان برای افرادی که نیاز به پروتز گونه دارند مورد توجه قرار داد . مورد اول برای افرادی که است که گونه های به نسبت فربه دارند و مورد دوم مربوط به پیری چهره و صورت می باشد . دلیل اول معمولاً یک مسئله نژادی یا ژنتیک است که باعث می شود صورت فرد جذابیت کمتر نسبت به حالتی داشته باشد که استخوان گونه ها پیدا باشد .
عمل پروتز گونه یا برجسته سازی گونه معمولاً بر روی افرادی انجام می شود که در سنین بین بیست تا چهل سال قرار دارند . عمل جراحی پروتز زیر شقیقه نیز بسیار شبیه به جراحی پروتز گونه است ، با این تفاوت که اندکی پایین تر از استخوان گونه انجام می شود و به این ترتیب می توان آثار ناشی از افزایش سن و تورفتگی های ایجاد شده را درمان کرد .
امروزه چهار عامل زیر را می توان به عنوان عوامل اصلی «پیری چهره» مورد توجه قرار داد که سبب میشود فرد نیاز به عمل پروتز چانه و کاشت گونه صورت پیدا کند که این عوامل عبارتند از :
نور خورشید ، که می تواند به کیفیت پوست شما آسیب وارد کند .
جمع شدن پوست ، که باعث ایجاد تو رفتگی در پوست می شود .
افتادگی ، که باعث شل شدن پوست و افتاده به نظر رسیدن آن می شود .
کاهش حجم ، که برای مثال باعث ایجاد گونه گود افتاده می شود .
چه انتخاب هایی برای بهبود مشکل در این ناحیه وجود دارد ؟
اگر آرزوی گونههایی برجسته و جوان را دارید ، میتوانید روشهای گونه گذاری بدون جراحی از جمله تزریق ژل و تزریق چربی را در نظر بگیرید . قبل از اینکه دیر شود اقدام کنید ! اصلاح توازن صورت در فرایند جوانسازی بسیار مهم است . تزریق چربی گونه غالباً به تنهایی سبب بهبود ظاهر خطوط پایین صورت با بالا آوردن و تقویت کردن بافتهای بالایی میشود .
یکی از انتخاب های موجود در این رابطه مربوط به استفاده از مواد قابل تزریق گونه است . به این ترتیب می توان از تزریق های موقت یا با دوام مناسب برای این ناحیه از بدن استفاده کرد . هر دوی این انتخاب های گونه گذاری بدون جراحی در بلند مدت گران تر از حالتی هستند که برای رفع مشکل از ایمپلنت های دائمی استفاده شود .
در برخی افراد انتقال و پیوند چربی می تواند یک انتخاب مناسب برای برجسته کردن گونه باشد . به هر حال معمولاً انتقال چربی دارای دوام و ماندگاری به نسبت کم است و تا ۸۰% تزریق انجام شده با گذشت زمان تجزیه شده و از بین می رود و به همین خاطر عمل زیبایی گونه با تزریق فیلر از قابلیت اتکای کمتری نسبت به سایر روش های موجود برخوردار است .
انواع ایمپلنت
امروزه انواع مختلف ایمپلنت ها وجود دارد که به شکل های مختلف برای بزرگ کردن گونه ، پر کردن گود رفتگی زیر استخوان گونه یا به صورت ترکیبی برای انجام هر دو حالت فوق مورد استفاده قرار می گیر د. رایج ترین نوع ایمپلنت های امروزی از سری انواع پروتز گونه از سیلیکون ساخته می شوند.
ایمپلنت های ساخته شده از سیلیکون برای سی سال استفاده شده اند و هدف آنها ایجاد ایمپلنت های دائمی می باشد . همچنین ایمپلنت های سیلیکون دارای قابلیت پذیرش بسیار مناسب هستند و توسط بدن پس زده نمی شوند ، اما برای اجتناب از عفونت آنها نیاز به مراقبت های خاص وجود دارد . بهترین ماده برای ایمپلنت های صورت سیلیکون است . از این ماده برای سال های طولانی در بدن و نیز در بسیاری از روش های درمانی و ابزارهای جراحی استفاده می شود. هنگامی که سیلیکون روی استخوان قرار می گیرد، بیمار آن را شبیه استخوان خود حس می کند.
مزیت اصلی این ماده در اینست که با توجه به نرم بودن آن ، سیلیکون می تواند با آناتومی بدن خود را تطبیق دهد و هیچگاه لبه تیز پیدا نمی کند . شاید بزرگترین مزیت این ماده در این موضوع باشد که اگر ایمپلنت سیلیکون نیاز به برداشتن یا جایگزینی داشته باشد ، امکان انجام عمل برداشتن پروتز گونه به سادگی وجود دارد. برخی از ایمپلنت ها از پلی اتیلن متخلخل ساخته می شوند و بطور بالقوه می توانند مشکلات زیادی در زمان نیاز به برداشتن یا جایگزینی آنها در صورت نیاز ایجاد کنند. این ایمپلنت ها امکان رشد بافت نرم را فراهم می کنند و در زمان برداشتن باعث خارج شدن بافت و یا خالی شدن بافت نرم می شوند . در زمان خارج کردن ایمپلنت نباید بافت و عضلات متصل به آن خارج شوند و برخی جراح ها از خارج کردن اینگونه ایمپلنت ها امتناع می کنند ، زیرا خطر آسیب رسیدن به بافت و عصب در این حالت زیاد است .
مشکل دیگر استفاده از ایمپلنت های سخت در این است که این ایمپلنت ها نمی توانند با ساختار زیرین خود منطبق شوند و به همین خاطر ممکن است بیمار با یک لبه یا برآمدگی هنگام استفاده از آنها مواجه شود . با در نظر گرفتن این مسائل، استفاده از این ایمپلنت ها فقط در زمانی بدون مشکل است که ایمپلنت برای همیشه استفاده شود و نیازی به برداشتن آن وجود نداشته باشد. در واقعیت، بسیاری از مواد مختلف وجود دارند که می توان از آنها برای ایمپلنت استفاده کرد.
ماندگاری ایمپلنت های استفاده شده در پروتز زیبایی گونه
این سوال بطور مکرر توسط بیماران پرسیده می شود . پاسخ این سوال می تواند دهه ها یا حتی برای تمام عمر باشد . با توجه به اینکه ایمپلنت بر روی ساختار استخوانی عمیق زیر پوست قرار می گیرد و از طریق یک پیچ مخصوص کوچک در جای خود تثبیت می شود ، امکان حرکت و جابجایی آن وجود ندارد . بر خلاف ژل های تزریقی و عوارض تزریق چربی گونه و عمل جراحی پیوند، ایمپلنت های گونه یک بخش دائم از استخوان های صورت خواهند بود. به خاطر داشته باشید که هر چند نتایج این عمل بطور گسترده با دوام است ، با این وجود امکان برداشتن ساده پروتز گونه با بی هوشی موضعی در هر زمان وجود دارد .
چگونه می توان از اندازه مناسب ایمپلنت ( سایز پروتز گونه ) برای خود آگاه شد ؟
این موضوع یک مسئله مربوط به کاربرد ایمپلنت های صورت و روش برجسته سازی گونه است و بطور عمده بستگی به تجربه پزشک متخصص دارد . در این حالت جراح متخصص می تواند زمان کافی را به بیمار اختصاص داده و به وی کمک کند سایز پروتز گونه مناسب خود را انتخاب کند . در کنار گوش کردن به خواسته های بیمار و ارزیابی نیازهای وی ، می توان از آزمایش ایمپلنت بر روی صورت بیمار با استفاده از روش های خاص بهره گرفت که به این ترتیب می توان مناسب ترین ایمپلنت را از نظر اندازه و ظاهر برای هر بیمار انتخاب کرد.
عمل پروتز گونه
نحوه گونه گذاری ها به این صورت می باشد که جراح متخصص می تواند این ایمپلنت ها را تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی در مطب یا بیمارستان انجام دهد . عمل پروتز گونه در حالت سرپایی بطور تقریبی به یک ساعت زمان نیاز دارد . کاشت گونه برای افرادی که دارای صورت لاغری دارند مناسب است .
بی حسی موضعی و مواد مربوط به آن در عمل گونه گذاری به این دلیل استفاده می شود که بیمار در حالت بسیار راحت یا حتی حالت خواب قرار داشته باشد. در این حالت مواد بی حسی تزریق شده می تواند ناحیه ای را که قرار است روی آن کار شود بی حس کند. در ادامه یک شکاف کوچک داخل لبه بالای گونه یعنی دقیقاً نقطه ای که ایمپلنت در آن قرار است وارد شود ، ایجاد می شود . برای وارد کردن ایمپلنت ، از بخیه برای محکم کردن ایمپلنت به پوست و یک تکیه گاه استفاده می شود . انجام این کار می تواند از جابجایی بعدی پروتز پس از استفاده جلوگیری کند و با ایجاد فشار اضافی به ایمپلنت ورم های احتمالی بعد عمل را حداقل نماید . از بخیه های حل شونده می توان در داخل دهان استفاده کرد ، اما این بخیه ها به قدری در بالای دهان قرار می گیرند که حتی زبان بیمار نیز نمی تواند بخیه ها را احساس کند.
به دنبال عمل جراحی ، یک پوشش پارچه ای تنگ شبیه ماسک برای پوشاندن صورت بیمار مورد استفاده قرار می گیرد . این پوشش کمک می کند ورم های ایجاد شده پس از عمل جراحی حداقل شوند و ایمپلنت در محل صحیح خود در سطح استخوان باقی بماند و در بافت نرم صورت شناور نباشد .
مراقبت های بعد از عمل جراحی
پس از برداشتن تکیه گاه و بخیه های استفاده شده بر روی گونه ، سطح مراقبت های پس از عمل جراحی حداقل می شوند . در این زمان بهتر است از دهان شویه با آب نمک برای تمیز نگه داشتن بخیه ها استفاده شود . به هر حال این بخیه ها به زودی حل می شوند . عمل جراحی پروتز گونه نتایج فوری برای بیمار به همراه دارد ، اما برای فروکش کردن کامل ورم و کبودی ایجاد شده به مقداری زمان نیاز است .
ریکاوری ( پروتز گونه قبل و بعد از عمل )
پوشش پارچه ای تنگ روی صورت ، تکیه گاه و بخیه ها باید برای دو تا سه روز در محل خود قرار داشته باشند . پس از این دوره می توان تکیه گاه و بخیه ها را خارج کرد. برخی افراد به پوشیدن پوشش پارچه ای تا پایان هفته ، فقط موقع شب ادامه می دهند . معمولاً در این مرحله ظاهر صورت شما تا حدودی بهبود پیدا کرده است ، اما شما ممکن است دچار مقداری ورم بوده و گونه های فربه داشته باشید . در این دوره ممکن است بیمار نیاز به استفاده از مسکن ها ( با وجودی که در اکثر مواقع نیازی به استفاده آنها نیست ) و آنتی بیوتیک ها داشته باشید و باید دوره مصرف آنها را در صورت استفاده کامل کنید . بعد از عمل پروتز گونه مقدار کبودی در سطح حداقل قرار دارد و برای حل این مشکل لازم است که شما فقط کمی منتظر بمانید . ظاهر صورت اکثر افراد معمولاً پس از یک هفته بهبود چشمگیر پیدا می کند و پس از دو هفته نباید کسی متوجه شود که شما عمل خاصی روی صورت خود انجام داده اید .
در این حالت ممکن است بیمار با ناراحتی های قابل تحمل در اولین شب پس از عمل جراحی پروتز گونه ها مواجه شود که برای کنترل آن می توان از قرص های مسکن تجویز شده توسط پزشک استفاده کرد . بیماران به ندرت در این زمان وجود درد شدید را گزارش کرده اند و تمام مشکلات احتمالی به سادگی با مصرف داروهای مناسب مدیریت می شود.
طول دوره ریکاوری چقدر است؟
دوره ریکاوری برای ایمپلنت های گونه برای افراد مختلف متفاوت است ، اما بطور معمول پس از هفت روز اکثر بیماران می توانند به فعالیت عادی خود باز گردند . برخی بیماران نیز پس از ۳ تا ۴ روز می توانند به سر کار خود باز گردند . دوره ریکاوری بستگی به مقدار ورم ایجاد شده برای بیمار دارد ، زیرا برخی بیماران با ورم بیشتر و برخی دیگر با ورم کمتر در این رابطه روبرو می شوند . علاوه بر این، توانایی خندیدن و اخم کردن بیمار تا حدودی برای یک هفته تا ۱۰ روز اول پس از عمل جراحی متفاوت خواهد بود. به هر حال بطور میانگین اکثر بیماران نیاز به مرخصی گرفتن از محل کار خود برای مدت یک هفته دارند.
آیا امکان حرکت ایمپلنت ها در محل خود وجود دارد ؟
جراح موقعیت ایمپلنت را با استفاده از یک پیچ مخصوص بسیار کوچک در محل خود تثبیت می کند . به بیان دیگر ، پزشک فلز وارد شده به گونه را در محل خود رها نمی کند . عدم موفقیت در انجام این کار می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در نتایج ایمپلنت ، ایجاد عفونت و از دست دادن استخوان موجود در زیر ایمپلنت شود . با تثبیت کردن ایمپلنت در محل مناسب آن ، احتمال ایجاد این مشکلات که مربوط به قابلیت حرکت ایمپلنت در محل خود هستند ، حذف می شود.
هزینه پروتز گونه
هزینه پروتز گونه حق الزحمه جراح ، هزینه بیهوشی ، اتاق عمل و پروتز را شامل میشود . هزینه عمل با توجه به تجربه جراح متغیر است و از آنجا که پروتز گونه معمولاً یک جراحی زیبایی محسوب میشود ، بیمه هزینه پروتز گونه را پرداخت نمیکند .
عوارض پروتز گونه (عوارض پروتز گونه)
شستشو با شامپوی بدن ضد عفونی کننده و دهان شویه با مایع ضد عفونی کننده می توانند از ایجاد عفونت و عوارض کاشت گونه جلوگیری کند و به همراه آن باید از آنتی بیوتیک ها برای مدت پنج روز استفاده شود . تکیه گاه استفاده شده در این عمل جراحی از حرکت ایمپلنت جلوگیری می کند . یکی از عوارض پروتز گونه این است که در برخی مواقع ممکن است موقعیت ایمپلنت تا حدودی تغییر کرده و از حالت توازن خارج شود . در این صورت نیاز به عمل جراحی ترمیمی در یک طرف صورت وجود دارد .