رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی
جراحی بینی
جراحی بینی
جراحی بینی به عنوان یکی از جراحی های زیبایی رایج در کشور ایران می باشد که متقاضیان زیادی را به خود جلب کرده است . بیشتر افراد از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و جراحی بینی را بیشتر با هدف زیبایی انجام می دهند . جراحی بینی می تواند از دو جنبه مورد استفاده قرار بگیرد ،جراحی بینی به منظور زیبایی و جراحی بینی به دلیل تصحیح عملکرد های تنفسی در فرد .
بیشتر افراد از جنبه زیبایی این جراحی استفاده می کنند . جراح بینی در روند جراحی به رفع عیوب ظاهری بینی می پردازند .
نقش جراح بینی در جراحی بینی
می توان گفت جراح یک نقش موثر در جراحی بینی دارد . قبل از اقدام به جراحی بینی بهتر است یک انتخاب آگاهانه داشته باشید . یک جراح بینی ماهر و با تجربه می تواند در داشتن یک بینی زیبا و عاری از هرگونه عیوب موثر باشد .
جراح بینی ماهر با تمام روش های جراحی بینی آشنایی دارد و می تواند در شرایط سخت با روش مناسب جراحی بینی را انجام دهد.
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی
افرادی که تصمیم به جراحی بینی خود دارند باید برای داشتن نتیجه بهتر و البته مطلوب تر به نکاتی قبل و بعد از جراحی بینی توجه داشته باشند .
افراد سیگاری باید حداقل تا دو هفته قبل از جراحی بینی از مصرف سیگار خودداری کنند
در صورت مصرف هر گونه دارو با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نبود مانع مصرف آن ها را ادامه دهید
انجام تمامی آزمایشات مورد نیاز قبل از جراحی بینی
یک روز قبل ازجراحی بینی به بیمارستانی که تصمیم به جراحی در آن را دارید مراجعه کنید . این امر در کاهش استرس می تواند کمک کننده باشد
تمام موارد ذکر شده می تواند در داشتن یک بینی زیبا موثر باشد .
اقدامات بعد از جراحی بینی
نمی توان گفت به تنهایی جراح بینی عاملی موثر در نتیجه جراحی بینی می باشد . مراقبت های فرد بعد از جراحی بینی نیز می تواند در داشتن یک بینی زیبا موثر باشد .
- باید بعد ازجراحی بینی به طور منظم به جراح بینی خود مراجعه کنید
- از تمام تجویزات جراح بینی خود به طور کامل پیروی کنید
- حداقل تا 7 روز بعد از جراحی بینی باید استراحت داشته باشید .
- مصرف داروها و قطره ها به طور منظم و دقیق
- تا جایی که ممکن است از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید .
- حتی از غذاهای نرم و رقیق استفاده کنید
- مصرف میوه جات و سبزیجات بعد از جراحی بینی به منظور جلوگیری از یبوست بسیار موثر می باشد .
- در صورت اعتیاد به مواد مخدر حداقل تا یک ماه بعد از جراحی بینی از مصرف دخانیات جلوگیری کنید .
روش های جراحی بینی
جراح بینی قبل از جراحی بینی با توجه به شرایط بیمار از بیحسی موضعی و یا بیهوشی کامل استفاده می کند . بینی افراد به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود . جراح بینی قبل از اقدام به جراحی بینی باید نوع بینی فرد را مشخص کند . روش جراحی بینی در بینی های گوشتی و استخوانی متفاوت می باشد . جراحی بینی گوشتی می تواند در دسته جراحی های سخت و پیچیده باشد ،البته باید گفت جراحی ترمیمی بینی به مراتب از آن هم سخت تر است . جراحی بینی با توجه به شرایط بیمار و همچنین نظر جراح بینی با دو روش باز و یا بسته انجام می شود .
جراحی بینی به روش باز
در جراحی بینی به روش باز،جراح بینی با ایجاد برشی که در قسمت پایینی در بین دو سوراخ بینی زده می شود انجام می شود . در این روش کناره های پرده های بینی برای دید بهتر جراح بینی گشوده می شود .
جراحی بینی به روش بسته
در جراحی بینی به روش بسته ، برش ها در داخل سوراخ های بینی زده می شوند و کناره پره های بینی نیز برای دید بهتر جراح بینی باز می شود . با باز کردن پره های بینی جراح می تواند تغییرات را بهتر و موثر تر ایجاد کند.
سن مناسب برای جراحی بینی
برای جراحی بینی محدودیت سنی وجود ندارد . اما برای داشتن یک نتیجه مطلوب از جراحی بینی باید این جراحی در دوره های خاصی انجام شود . بهترین سن برای جراحی بینی از سن 18 -40 سالگی می باشد . اگر جراحی بینی پایین تر از سن 18 سالگی در افراد انجام شود ممکن است به دلیل عدم کامل شدن عضلات بینی فرد، جراحی بینی دفورمیته هایی را در بینی ایجاد کند . همچنین جراحی بینی بالاتر از سن 50 سالگی هم می تواند اثرات مخربی برای فرد ایجاد کند . می توان گفت بهتر است بعد از سن 50 سالگی جراحی بینی انجام نشود زیرا با ایجاد چین و چروک ها بر روی پوست ،جراحی بینی ممکن است اثرات مخربی بر چهره فرد ایجاد کند .
جراحی بینی گوشتی
همانطور که گفته شد بینی افراد در دو دسته گوشتی و استخوانی قرار دارد . افراد با بینی های گوشتی از غضروف های ضعیفی برخوردارند و به دلیل پوست ضخیمی که دارند دوران بهبودی بعد از جراحی بینی در این افراد به مراتب بیشتر می باشد .جراح بینی در بینی های گوشتی باید از کوچک کردن بیش از حد بینی جلوگیری کند . روش جراحی بینی گوشتی با استخوانی بسیار متفاوت می باشد. در بینی های گوشتی بینی های فانتزی و بیش از اندازه کوچک نتایج مطلوبی از خود برجای نمی گذارد .
جراحی بینی استخوانی
در بینی از نوع استخوانی غضروف ها قوی می باشند در نتیجه دست جراح در این نوع بینی ها بازتر می باشد . در این بینی ها می توان بینی های فانتزی ونیمه فانتزی خلق کرد . در بینی های استخوانی دوران نقاهت کمتر می باشد و بیمار می تواند به راحتی دوران نقاهت خود را طی کند و نتیجه کار را مشاهده کند . تغییرات ایجاد شده در این نوع از بینی ها به راحتی قابل مشاهده می باشد .
در نتیجه می توان گفت تشخیص نوع و فرم بینی یک امر مهم می باشد که باید توسط جراح متخصص بینی انجام شود و بنا بر نوع بینی هر فرد روش جراحی و مراقبت های بعد از جراحی برای بیمار تعیین گردد .
نکات مهم قبل و بعد از جراحی ترمیمی بینی
جراحی ترمیمی بینی یا همان جراحی ثانویه بینی میتواند بسیاری از مشکلات جراحی اولیه را برطرف کند.
جراحی ترمیمی بینی
در جراحی زیبایی بینی اگر به هر دلیلی برای شکل یا تنفس بینی بیمار مشکلی پیش بیاید ، بهترین راه انتخاب، جراح ترمیم بینی است.
جراحی ترمیم بینی به منظور بازسازی و اصلاح ایرادهایی که در اثر جراحی قبلی به وجود آمده است، انجام می شود. گاهی در جراحی بینی، جراح به نکات ریزی توجه نکرده و باعث به وجود آمدن نقص های کوچک می شود. این مشکل سبب نارضایتی بیمار از جراحی زیبایی می گردد.
جراحی ترمیمی بینی چگونه است ؟
البته همان طور که می بینید هدف این جراحی تا حد زیادی از نام این جراحی مشخص است. جراحی ترمیم بینی در واقع جراحی ترمیمی بینی یا یک جراحی ثانویه بینی است. بعد از انجام اولین جراحی زیبایی بینی اگر نتایج دلخواه بیمار نباشد این جراحی انجام می شود.جراحی ترمیمی بینی در اکثر موارد حتی گران تر از جراحی اولیه بینی است, زیرا جراح علاوه بر ترمیم و بازسازی بینی باید تغییرات بیشتری را نسبت به جراحی اولیه انجام دهد و جدای از این موارد جراحی ترمیم بینی پیچیده تر و سخت تر از جراحی اولیه ی بینی است.
- مشکلات قابل حل در عمل ترمیمی بینی
مشکلات زیر اگر در عمل جراحی بینی اول اصلاح نشده باشد، تا حدود زیادی با جراحی ترمیمی قابل حل است. - غضروف هایی که باعث به وجود آمدن قوز بینی شده است به مقدار مناسب برداشته نشده و بینی همچنان دارای برآمدگی است.
- کجی بینی
- انحراف بینی
- بافت بینی بیشتر از حد نیاز برداشته شده است و با این امر در قسمت پشت و یا دیواره بینی باعث ایجاد فرورفتگی شده و یا بینی بیش از اندازه سربالا شده است.
از مشکل ترین عمل های ترمیمی جراحی بینی زمانی است که پوست در هنگام عمل اول و یا بعد از آن آسیب دیده باشد. گاهی اوقات حتی ترمیم برای این بیماران مقدور نیست.
چه زمانی باید جراحی بینی ترمیمی انجام بگیرد ؟
هنوز هم بین جراحان مختلف درباره جواب این سوال اختلاف نظرهایی وجود دارد. گاهی اوقات پیشنهاد می شود که حداقل 1سال از انجام عمل بینی اول گذشته باشد و پس از آن برای عمل ترمیم بینی تصمیم گیری شود. اما گاهی هم گفته شده که بعضی از نقایص بینی را قبل از یک سال می توان برطرف کرد. در هر صورت جراح شما با معاینه می تواند این تصمیم را بگیرد.
قبل از عمل ترمیمی بینی چه اقداماتی باید انجام بگیرد ؟
– مانند جراحی بینی که با هدف زیبایی و برای اولین بار انجام می گیرد باید عکس برداری های لازم انجام بگیرد. در صورتی که اختلالات تنفسی در اثر جراحی اولیه به وجود آمده باشد، ممکن است جراح بینی به نتیجه عکس برداری های سی تی اسکن بینی و سینوس ها، آندوسکوپی بینی و سینوس ها نیاز داشته باشد تا بتواند جراحی ترمیمی را به درستی انجام بدهد. در غیر این صورت عکس برداری های معمولی که در زوایای مختلف انجام میگیرد، از بیمار گرفته می شود تا جراح بینی بتواند نقایص ظاهری بینی و همچنین تاثیر آن در صورت را متوجه شود .
– در صورتی که برای جراحی ترمیمی بینی به جراح بینی دیگری مراجعه کرده اید که از جراحی اولیه شما با خبر نمی باشد، باید درباره جراحی ابتدایی خود اطلاعاتی را در اختیار جراح قرار دهید و عکس های بینی بدون عمل را در اختیار پزشک قرار دهید.
– اگر برای عمل ترمیمی بینی به بیهوشی نیاز باشد، باید تمامی آزمایشات روتین پیش از جراحی بینی انجام بگیرد.
آیا برای جراحی ترمیمی بینی باید بیهوشی عمومی انجام بگیرد ؟
جراحی ترمیم بینی می تواند برای اهداف مختلفی انجام بگیرد. در صورتی که جراحی برای رفع مشکلات خفیف انجام می گیرد، می توان با نظر بیمار جراحی را با بی حسی موضعی انجام داد. اما در موارد شدیدتر متخصص بیهوشی باید بیهوشی را برای بیمار انجام دهد. زیرا در زمان بیهوشی جراح راحت تر تغییرات لازم مانند برطرف کردن برجستگی های کوچک و یا جمع کردن پره های بینی و … را اعمال می کند و راحت تر می تواند جراحی را تحت کنترل داشته باشد.
اهمیت پوست بینی در جراحی ترمیمی بینی
در جراحی اولیه به دلیل برش ها زخم هایی ایجاد شده و بافت های جدید تشکیل شده اند و جراح بینی دوباره باید برش ها را ایجاد کند که مقداری برای جراح محدودیت ایجاد می کند و به همین دلیل برش ها در پوست بینی باید به گونه ایی ایجاد شود که آسیبی به پوست وارد نشود.در مواردی که به پوست بینی در جراحی اولیه بینی آسیب شدیدی وارد شده باشد جراحی ترمیمی بینی به سختی انجام میگرد و باید توسط یک متخصص متبحر انجام بگیرد.