یکی از اصلی ترین وظایف شاخک های بینی گرم کردن هوای تنفس شده قبل از رسیدن به شش ها می باشد. روی شاخک های میلیون ها مژک قرار دارد که کار این مژک ها حفظ بدن در مفابل آلرژی ها و عفونت هایی که از طریق راه های تنفس وارد بینی می شود ، می باشند.
هر کدام از شاخک از جنس استخوان و بافت نرم تشکیل شده اند از این رو نباید در زمان جراحی بی مهابا حذف شوند.
در گذشته ، روزهای اولیه پس از جراحی زیبایی بینی متوجه خشکی داخل بینی خود می شوید البته همانطور که پزشک جراح آمادگی لازم را بعداز عمل بینی به شما می دهد دلیل خشکی داخل بینی ممکن است به دلیل حذف شاخک های بینی باشد و همچنین احساس سوزش نیز از دیگر عوارض آن می باشد.امروزه جراحان را های مختلفی را برای کاهش گرفتگی بینی بدون بریدن شاخک ها و مژک ها یافته اند .
امکان کوچک کردن شاخک های بینی با بیحسی وجود دارد . برای اصلاح مشکل تنفسی ناشی از بزرگی شاخک بینی ، بهترین و موثرترین جراحی رزکشن ساب موکوزال است که به معنی خارج کردن استخوان داخل شاخک می باشد. لازم به ذکر است که سوزاندن شاخک تاثیرات دراز مدت ندارد. در حین جراحی برشی روی مخاط داده می شود و استخوان نمایان می شود. استخوان و مخاط اضافه توسط وسایل جراحی برداشته می شود و سایز شاخک کوچک می گردد.
مانند هر روش جراحی ، عمل کوچک کردن شاخک های بینی نیز دارای مزایا و معایبی است که در ادامه نگاه کلی به آن خواهیم داشت.
مزایای جراحی کاهش شاخک بینی
معایب جراحی کاهش شاخک
راه های بسیاری برای درمان شاخکهای بینی وجود دارد. در بسیاری از موارد جراحی شاخکها به همراه سپتوپلاستی انجام میشود. نکته مهم این است که شاخکها به طور کامل برداشته نشوند چرا که برداشت کامل آنها موجب خشک شدن بینی میشود. در صورت عدم حضور شاخکها، هوای تنفسی به اندازه کافی مرطوب و گرم نمیشود.
روشهای مختلفی برای کاهش اندازه شاخکها بکار میرود. بعضی از این روشها بر اساس کوچک کردن شاخکها بدون حذف بخشی از استخوان یا بافت شاخک میباشد. در این روشها، بخشی از شاخک با دستگاه خاصی حرارت داده میشود. با گذشت زمان بافت حرارت دیده، شکل میگیرد و باعث کوچک شدن اندازه شاخک میشود.
در روشی دیگر، بخشی از شاخک برداشته میشود. به این صورت که برشی زیر مخاطی زده میشود، طوری که پوشش شاخک دست نخورده باقی میماند ولی قسمتی از درون آن برداشته میشود. با التیام آن، شاخک خیلی کوچکتر از قبل میشود. برداشتن بخشی از شاخک را میتوان با ساکشن و به وسیله میکرودبریدر انجام داد.