نحوه تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی از مهمترین دغدغههای افرادی است که عمل زیبایی بینی انجام دادهاند . افزایش ترشحات بینی پس از جراحی یک امر کاملاً طبیعی است ؛
اما همین افزایش ترشحات باعث میشود تا افراد پس از جراحی احساس خوشایندی نداشته باشند و با مشکلاتی مانند گرفتگی راههای تنفسی مواجه شوند . تمیز کردن بینی بعد از جراحی به صورت اصولی و صحیح میتواند این مشکلات را برطرف کند . از آنجا که بافت بینی بعد از عمل حساس میشود و فرد باید برای کسب بهترین نتایج بعد از عمل مراقبتهای لازم را انجام دهد ؛ نباید بدون توجه به دستورات پزشک اقدام به کارهایی مانند شستشوی بینی کند .
شستن بینی و تمیز کردن آن با سرم کلرید سدیم بعد از جراحی بینی یکی از بزرگترین نگرانیهای افرادی است که این عمل را انجام میدهند. با گذشت ۷ الی ۱۰ روز از دوران نقاهت بعد از عمل بینی ، شستن صورت و داخل بینی با سرم نمک و استفاده صحیح از پماد تجویزی پزشک مجاز خواهد بود. تمیز کردن بینی از عفونت کردن، ایجاد بوی بد بینی و همچنین از احتقان بعد از جراحی بینی در اثر تجمع مخاط و خشکی خون جلوگیری میکند.
به راهنمایی های پزشک در خصوص مراقبت های پس از عمل بینی ، حتما توجه کنید و در نظر بگیرید. به همین دلیل در زیر راه هایی برای شستشوی بینی بعد از عمل بینی آورده شده است :
شست و شو و پاکسازی بینی در هفته ابتدایی از اهمیت خاصی برخوردار است . چرا که پس از جراحی ، بافت های بینی عموما دچار تورم شده و ناحیه جراحی با آتل پلاستیکی و یا سیلیکونی پوشانده می شود .
در این شرایط احتمال عفونت و جمع شدن خون آبه در حفره های بینی بیمار افزایش پیدا میکند و پزشک برای جلوگیری از عارضه های احتمالی اقدام به پاکسازی حفره های بینی می نماید . عموما پاکسازی بینی فرد در هفته اول با استفاده از دستمال مرطوب ، پنبه و آب گرم انجام می شود . لازم به ذکر است این کار باید به آرامی و با احتیاط انجام شود تا آسیبی به بینی وارد نشود .
آب اکسیژنه ، به عنوان ماده ضدعفونی کننده، با نام های هیدروژن پراکسید، هیدروژن دی اکسید، اکسیدول در داروخانه ها عرضه می شود، را می توان برای ضدعفونی کردن بافت های بدن مانند بینی بعد از عمل استفاده کرد. اگر داخل بینی تان تامپون وجود نداشت گوش پاک کن را به محلول آب اکسیژنه آغشته کنید و در سوراخ های بینی، به آرامی بکشید. این کار از عفونی شدن برش های داخل و روی بینی جلوگیری می کند، هم چنین لخته های خون در صورت وجود، نرم شده و از بینی به راحتی خارج می شود. البته استفاده طولانی مدت از آن توصیه نمی گردد.
شستشوی بینی بعد از عمل جراحی، موجب می شود که راحت تر نفس بکشید و کمتر احساس گرفتگی بینی کنید. پماد پولیسپورین، نوعی آنتی بیوتیک موضعی است که برای نرم کردن لخته خونی و جلوگیری از عفونت مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین زمان استفاده از این پماد، بعد از استفاده از آب اکسیژنه است. برای این کار روزی ۲-۳ نوبت، با استفاده از گوش پاک کن، پماد را به آهستگی به هر دو سوراخ بینی بمالید. دقت کنید که به بافت بینی آسیب نرسد و روند بهبودی را به تاخیر نندازد.
بعد از خارج کردن تامپون، می توانید از محلول سالین برای مرطوب نگه داشتن و شستشوی مجرای بینی استفاده کنید. این کار را با استفاده از یک سرنگ به گونه ای وارد یکی از سوراخ های بینی کنید تا از سوراخ دیگر بینی خارج شود. این کار را جلوی آینه انجام دهید و از فشار زیاد سرنگ خودداری کنید. هدف از این کار حفظ رطوبت محیط بینی و درمان زخم های بینی است.