یکی از جدیدترین روندهای سلامتی، کلاژن است.
دورزدن در یک فروشگاه مواد غذایی بدون دیدن شیشه های مکمل های کلاژن پودری یا سایر محصولات مشتق شده از کلاژن، که ادعا می کنند می توانند سلامت پوست و مفاصل شما را بهبود بخشند، سخت است.
علیرغم محبوبیت اخیر به عنوان یک مکمل غذایی، کلاژن هنوز نسبتا جدید است و بسیاری از ما در مورد افزایش اخیر محبوبیت محصولات کلاژن سؤالاتی داریم.
در این مقاله به بررسی برخی از مطالعات و ادعاهای پزشکی پیرامون موضوع کلاژن می پردازیم. همچنین اهمیت تغذیه ای و منابع و اشکال مختلف کلاژن را بررسی خواهیم کرد. در ادامه به بررسی اصول اولیه چگونگی تولید کلاژن طبیعی توسط بدن و خوردن غذاهای مناسب برای حفظ سلامت پوست خواهیم پرداخت.
سپس راه هایی برای تحریک تولید کلاژن را برجسته می کنیم. یکی از روش های جدید زیبایی غیر جراحی که بسیاری از متخصصان پوست نتایج خوبی از آن دیده اند.
تا پایان این مقاله، درک بهتری از این روند جدید سلامتی خواهید داشت و همچنین به سوالاتتان پاسخ داده خواهد شد.
اینکه آیا به مکمل های کلاژن نیاز دارم و برای من جواب می دهند؟
کلمه کلاژن از کلمه یونانی kola به معنای چسب گرفته شده است.
که این کلمه معناش هم صدق میکنه در مورد عملکردش! زیرا کلاژن واقعا مانند چسبی است که بسیاری از بافت های بدن ما را در کنار هم نگه می دارد. به عنوان مثال، کلاژن ها جزء ساختاری اصلی بافت همبند هستند که به یکدیگر متصل شده و یک مارپیچ سه گانه به نام مارپیچ کلاژن را تشکیل می دهند. بیشتر در بافت همبند مانند پوست، تاندون ها، رباط ها، استخوان ها، غضروف یافت می شود.
کلاژن به عنوان پروتئینی شناخته می شود که به پوست لطافت می دهد و مفاصل را سالم نگه می دارد. در واقع کلاژن در استخوان ها، ماهیچه ها و خون شما یافت می شود و سه چهارم پوست و یک سوم پروتئین بدن شما را تشکیل می دهد.
با افزایش سن، کلاژن تجزیه می شود و تولید کلاژن جدید برای بدن دشوارتر می شود. در نتیجه، ما شروع به از دست دادن کلاژن خواهیم کرد و پوست نرمی و استحکام خود را از دست می دهد. این تخریب کلاژن باعث ایجاد چین و چروک و ظاهری پیر می شود.
برای جبران این تغییر در بدن، بسیاری از افراد شروع به استفاده از مکمل های کلاژن به عنوان بخشی از رژیم ضد پیری پوست خود می کنند. این مکمل های کلاژن در اشکال مختلف از جمله پودر، قرص، کرم و کلاژن مایع وجود دارند.
کلاژن نوع ۱ شایع ترین است و در استخوان ها، رباط ها و تاندون های ما وجود دارد. نوع I همچنین در پوست یافت می شود، جایی که به حفظ انعطاف و استحکام پوست کمک می کند.
نوع III در پوست، رگ های خونی و اندام های داخلی است و همیشه با نوع I وجود دارد.
طبق مطالعات انجام شده، کلاژن یک پروتئین ضروری است که در پوست ما یافت می شود و می تواند به نرمی و آبرسانی و تقویت پوست کمک کند.
با افزایش سن، تولید کلاژن کاهش می یابد. به مراتب شما شروع به از دست دادن مقداری چربی زیر پوست خود می کنید و خاصیت ارتجاعی پوست شما کاهش می یابد. که همراه با خشکی باعث ایجاد خطوط ریز و چین و چروک می شود. هنگامی که این تغییرات در پوست شما شروع به پیدایش می کنند، راه هایی برای بهبود تولید کلاژن وجود دارد.
همه اینها می تواند شامل تولید طبیعی کلاژن بدن ما برای خوردن یا نوشیدن پپتیدهای کلاژن موجود در مکمل ها باشد. و همچنین، درمان های آرایشی جدید و پیشرفته مبتنی بر انرژی امروزی.
آیا مکمل های کلاژن بی خطر هستند؟
مکمل های کلاژن موجود در پوست، تاندون ها یا سایر بافت های همبند گاو، مرغ یا ماهی. کلاژنی که ادعا میکند وگان است، یک باکتری مخمر اصلاحشده ژنتیکی است.
با این حال، شواهد کافی در حال حاضر برای تعیین اینکه آیا همان فواید کلاژن مشتق شده از حیوانات را دارد یا خیر وجود ندارد.
مانند سایر مکملهای غذایی، اداره غذا و دارو (FDA) تأیید نمیکند که مکملهای کلاژن حاوی آنچه میگویند انجام میدهند.
یا تعیین نمیکنند که آیا ممکن است قبل از فروش با فلزات سنگین، باکتریها یا سایر آفتکشها آلوده شوند یا خیر.
با این حال، مطالعات کوتاهمدتی که ما بررسی کردیم، هیچ اثر جدی یا مضری از مصرف مکملهای کلاژن پیدا نکردند.