به طور کلی، پس از جراحی بینی بهتر است حداقل یک هفته صبر کرد تا بتوان سفر هوایی انجام داد. پس ورم حدود ۳ تا ۷ روز بعد از جراحی بینی شایع است و در برخی موارد تا سه ماه ادامه دارد.
با توجه به تغییرات فشار هوا در ارتفاعات بالا، انجام سفر هوایی (یا تفریحات مرتفع) میتواند این تورم را بدتر کند. حتی ممکن است خطر تورم طولانی مدت را افزایش دهد که به نوبه خود میتواند خطر ایجاد اسکار (زخم) را بیش از حد را افزایش دهد و به راحتی بر نتایج نهایی تأثیر بگذارد.
مسافرت بعد از عمل بینی به وسیله هواپیما، میتواند برای فرد خطراتی را در پی داشته باشد که در ادامه، به شایعترین آنها میپردازیم.
هوای داخل کابین هواپیما ، ممکن است به داخل بینی شما و به مویرگهای بینی، فشار وارد کند و سبب خون ریزی شود. لازم به ذکر است که تا هفته اول پس از عمل جراحی بینی، خون ریزی طبیعی است و به همین دلیل، قبلتر نیز ذکر کردیم که بهتر است بگذارید که یک دوره ۵ الی ۷ روزه از عمل بینی شما بگذرد و پس از آن، اقدام به مسافرت با هواپیما کنید.
حالت تهوع پس از عمل بینی ، یکی از عوارض موقت و طبیعی میباشد . در مسافرت با هواپیما نیز، بسیاری از افراد به صورت طبیعی ممکن است دچار حالت تهوع شوند . حال، این دو احتمال را در کنار یکدیگر قرار دهید؛ یعنی فردی که ممکن است به دلیل عمل بینی ، حالت تهوع داشته باشد و اتفاقاً در مسافرت هوایی نیز قرار دارد که در آن نیز احتمال حالت تهوع بسیار زیاد است . به این ترتیب، احتمال استفراغ کردن شما در مسافرت بعد از عمل بینی به وسیله هواپیما، افزایش مییابد. یکی از مهمترین عوارض این امر، وارد شدن فشار به بینی شما به هنگام استفراغ در هواپیما میباشد که با توجه به شرایط و نبود امکانات پزشکی کافی در هواپیما، این مسئله میتواند برای شما خطرناک باشد.
در نظر داشته باشید که برای مسافرت بعد از عمل بینی به وسیله هواپیما، لازم است که شما در فرودگاه قرار بگیرید که هزاران نفر دیگر با هر نوع احتمال برخورداری از عفونت و یا باکتری خاصی که از شهر و یا کشورهای دیگر آمده است، به همراه شما در فرودگاه هستند و این نیز میتواند سبب عفونت بینی شما شود. چرا که بینی شما هنوز به طور کامل بهبود پیدا نکرده است و احتمال ابتلا به انواع باکتری و عفونت در آن وجود دارد.
یکی از مراقبتهای پزشکی بعد از جراحی بینی ، دور بودن از رانندگی است. در دوره بهبود، یکسری داروی خوابآور توسط جراح تجویز میشود که رانندگی را برای بیمار به یک فعالیت پرخطر تبدیل میکند.
شما به سبب مسافرت بعد از عمل بینی به وسیله هواپیما، ممکن است بار و یا چمدانهای سنگین با خود حمل کنید که این امر نیز میتواند سبب وارد شدن فشار به بینی شما شود و باعث خون ریزی آن شود.
سفرهای زمینی بر خلاف مسافرتهای هوایی با چالشهای کمتری همراه هستند . اگر تصمیم دارید خودتان به عنوان راننده پشت فرمان بنشینید و سفر کوتاه یا طولانی مدت را آغاز کنید، باید اجازه دهید که حداقل ۴ الی ۷ روز ازعمل بینیتان بگذرد. سفرهای زمینی که شما به عنوان مسافر در آن حضور دارید ایمنتر هستند با این شرط که به آرامی و سرعت کم انجام شود تا پستی و بلندیهای جاده موجب تکانش شدید شما و آسیب به بینی و متعاقبا خونریزی نشود. رانندگی بعد از عمل بینی در صورتی مجاز خواهد بود که مسافت کم باشد و از نظر پزشکتان خطری شما را تهدید نکند.