بر خلاف تصور غلطی که در جامعه وجود داره ورزش کردن بعد از جراحی بینی نه تنها برای بیمار ضرری نداره بلکه خیلی هم مفیده و می تونه روند بهبودیش رو تسریع کنه. البته تا ۴۸ ساعت بعد از انجام عمل بیمار انقدر داره که حتی ممکنه برای انجام کار های شخصیش هم به کمک نیاز داشته باشه
و نتونه از تخت خواب تکون بخوره پس اگرم بخواد نمی تونه تو این مدت ورزش خاصی انجام بده. اما بعد از این که کم کم سلامتیش رو به دست می یاره اگه بخواد می تونه ورزش کردن رو شروع کنه. البته ورزش های سبک چون نباید ضربان قلبش بالا بره و به بدنش فشار وارد بشه.
تحرک و ورزش بعد از عمل جراحی بینی دارای مدت زمانی است که فرد بهتر است آن ها را بداند و برای به دست آوردن نتیجه ایده آل از جراحی رینوپلاستی آن ها را رعایت کند. بیمار بهتر است در روز های اول بعد از جراحی زیبایی بینی استراحت کرده تا روند بهبود زخم های به بهترین نحوه ممکن انجام شود.
بیمار پس از گذشت یک هفته از جراحی زیبایی بینی می تواند به طور اهسته پیاده روی انجام دهد، اما به این نکته توجه داشته باشید که از پیاده روی کردن در مکان های شلوغ که ممکن است به بینی شما ضربه وارد شود خودداری کنید.
بعد گذشت یک ماه از جراحی زیبایی بینی بیمار می تواند پیاده روی تند و دوچرخه سواری را انجام دهد، اما به این نکته توجه داشته باشید که به مدت طولانی از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید، چرا که گرما باعث تورم بینی می شود.
بعد این مدت بیمار می تواند ورزش های هوازی را آغاز کرده و از وزنه های سبک استفاده کند، همچنین بیمار پس از گذشت دو ماه از عمل زیبایی بینی می تواند به استخر برود و شنا کند اما از زدن شیرجه باید پرهیز کند.
در این مدت از انجام فعالیت های سنگین ورزشی خودداری کنید ؛ چرا که باعث افزایش میزان خون در بینی شده و این امر باعث تورم بینی می شود. بیمار بهتر است در این دوره برای انجام ورزش های مورد نظر خود از محافظ استفاده کند.
بیمار پس از این مدت می تواند بدون محافظ و به طور طبیعی ورزش های مورد نظر خود را انجام دهد، اما برای انجام ورزش هایی همچون بوکس و تکواندو بهتر است تا یک سال صبر کند تا استحکام بینی بیشتر شود. با رعایت نکات فوق بهترین نتیجه را از جراحی بینی به دست آورید.
به عنوان یک جمعبندی کلی باید دلیل محدودیت انجام فعالیتهای ورزشی بعد از جراحی بینی را متذکر شویم. به طور کلی متخصصان معتقد هستند که انجام هر گونه ورزشی که فشار زیادی به ساختار داخلی بینی وارد کند و یا اینکه باعث تغییر فرم ظاهری بینی گردد، حداقل یک تا دو ماه بعد از جراحی رینوپلاستی ممنوع است و پس از آن بسته به نوع ورزشی که تصمیم دارید انجام دهید، باید از جراحی اجازه بگیرید.
در زمان ورزش کردن به دلیل اینکه شما تنفس تند دارید و در نتیجه پرههای بینی با سرعت بیشتری باز و بسته میشوند، فشار روی غضروف و تیغه میانی بینی افزایش خواهد یافت. اغلب کسانی که به توصیههای متخصص برای ورزش بعد از عمل بینی اهمیت نمیدهند، دچار انحراف تیغه میانی بینی خواهند شد. از طرف دیگر به دلیل اینکه خم کردن سر باعث انحراف در بینی و غضروف نوک بینی میشود، بنابراین انجام ورزشهایی که با خم شدن بدن همراه هستند، تا مدت زمان توصیه شده بعد از جراحی بینی، به طور کامل ممنوع هستند. بهتر است اجازه دهید فرم بینی شما بعد از عمل، بهبود پیدا کرده، زخمها التیام یافته و غضروف و تیغه میانی به طور کامل شکل بگیرند.